Euro 2016, Paris in direct.

Greve peste tot, teroristii abia asteaptand sa loveasca, suporteri batandu-se pe strazi. Am vrut sa vad cu ochii mei. Problema e ca nu am vazut mai nimic din toate astea. Se exagereaza enorm.

20160610_135342.jpg
Parisul linistit si frumos ca intotdeauna.  Nu prea multa zarva cu euro.
20160612_035641-1-1.jpg
Politie cu mitraliere da, dar discreta si politicoasa. Impresie de totul sub control si siguranta.
image
Au zis ca 20 000 de romani dar au fost mai multi. Multi muncitori in franta care au luat bilete in zona francezilor.
image
Echipa nationala a ” Romanie’ . Cine o fi mancat  “i” ul ? Sper sa fie doar o iluzie optica.
image
Stadionul frumos, aproape plin, relativ animat. Romanii au dat tonul si chiar au dominat vocal o buna parte.
image
Deschidere cu tema pur franceza, reactie la atentate. Si pe afara multe steaguri franceze. Oriunde altundeva as numi treaba asta nationalism, aici nu percep deloc asa situatia.
image
Am pierdut sau mi-au palmat biletul vietii, am realizat cand sa intru pe ultima poarta. Am trecut cu el in mana de 5 filtre politienesti si undeva intre ultimul filtru si poarta a disparut.
image
N-am venit mii de km sa ma opresc la ultimul gard. 30 de minute sa gasesc solutie. Am incercat sa intru cand nu erau atenti, sa sar gardul ca pe national,  am cautat pana si vreo gaura in gard.  Risc mare a ajung la duba, din 85 000 de trupe speciale trebuia sa ma vada doar unul. Nu mi era de duba dar nu mai vedeam meciul,  nici macar la tv.  Renuntat nu exista la mine, pana la urma am iesit din cordoanele de politie si am gasit un bisnitar.  Alt bilet,  alti bani.  morala : solutii exista dar prostul plateste.

 

image
Am nimerit intre francezi. am sarit 2 metri la penalty spre surprinderea vecinilor.  Repriza a doua am vazut-o din zona de bilete de 500 euro. Macar atat daca tot m-a costatn Iphone nou meciul asta. Cand zic astia ca fotbalul nu mai e fotbal au dreptate. Nu cred ca am sa mai vin vreodata la vreun campionat. Poate la Mondial un meci sa nu zic ca nu am vazut meci de Mondial.
image
Un ibis la periferie. De 7 ori mai scump decat normalul. Asa a fost cu orice hotel.  Nu am platit mai mult vreodata,  proportional cu conditiile vorbind.
20160612_023704.jpg
Preturile si greva gunoierilor, singurele inconveniente.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.