Despre.


Numele Vulpea. Simplu, memorabil, distinctiv. Am lucrat cateva luni la Fox News si mi-a intrat in cap.

Vreo 80 de tari. Nu le numar. Merg incet si unde am chef la un moment dat. Ma pregatesc, citesc o carte despre loc, ghiduri, bloguri, vorbesc cu imigranti de acolo. Vizita insasi e doar a doua jumatate.

Motive. Am timp liber si dorinta de a face ceva in folosul comunitatii. Blogul este un serviciu gratuit si necomercial, fara publicitate pentru cei care vor sa clatoreasca.

Obiective. E un blog despre lume, vazuta si traita. Probabil o sa ajung la 120-130 de tari pana in 2020.  Am trait in tari diferite, pe 3 le cunosc in detaliu. Cum isi face cineva o impresie despre o tara pe care nu a vizitat-o sau a vizitat-o superficial ? Incerc sa ofer o parere, o alternativa la ce citim pe net si vedem la tv.  Sper sa fac pe cineva sa calatoreasca, dincolo de Europa. Sau sa evite, sa stie la ce sa se astepte. Nu-mi place cum se umfla destinatii prin publicitate, inclusiv prin bloguri. De prea multe ori am ajuns acolo si nu era asa albastra apa marii.

Fotografii. Pozele trebuie sa reflecte realitatea. Nu le infrumusetez, poate mai tai din ele sau le mai luminez cand nu le fac bine. Rareori pun cate o poza nefacuta de mine. Uneori e periculos sau interzis sa faci poze. Atunci iau una care e apropiata de ce am vazut in ziua aia si o pun mentionand ca nu e facuta de mine. Ideea sa prezint locul cumeeste nu sa il infrumusetez sau sa arat ce bine petrec eu. E un blog care se vrea realist nu contul unei dive, pozele trebuie sa reflecte cat mai fidel realitatea.

Anonimitate. Cu sau fara numele meu tot aia e. Nu vreau publicitate, dimpotriva. Mai apar in cate o poza pentru a avea si o fata umana pe langa toate cuvintele astea, dar la minim, blogul e despre lume nu despre mine.

Cat timp pe an, cum, de ce … Iarna plec sa scap de frig. Vara ”concediul” ca toata lumea dar in tari mai indepartate. Ce e mult nu are farmec. Plus mai am si o viata stabila si treaba. Am lasat o cariera extrem de profitabila si o tara dorita pentru a face ceea ce imi doresc. Pur si simplu vreau sa vad lumea din timpurile mele. Nu sunt cu bifatul dar nu e exclus sa vreau sa merg in toate tarile din lume, 196 sau cate sunt. Cel mai mult ma intereseaza omul de rand si viata de zi cu zi. Sunt unul care umbla sa cunoasca lumea si scrie, intamplator, un blog despre ea. Daca blogul o sa imi influenteze maniera de a calatori sau vedea lucrurile o sa il abandonez.

Favorite : India, Birmania, Vietnam, Malawi, Cuba, Albania, Georgia, Bolivia, Franta.                      Mentiuni : Olanda si Japonia pentru ca arata cam cat de departe a ajuns omul. Spania / Catalunya, une am ales sa traiesc. Daca as fi limitat sa merg in vizita doar intr-o tara in toata viata – India.